Szórádi Rózsa

#4 Egy új kapcsolat kezdete – hogyan induljunk el a mentoráltunkkal?

Az előző heti MLM hírlevélben a legelső találkozás és tárgyalás lépéseit, témáit vettük át. Remélem azóta neked is beindultak az ötleteid, és esetleg volt már olyan tipp, praktika, amit ki is tudtál próbálni élesben.

Az utolsó februári MLM témánk a közös elindulás az új csapattaggal az együttműködés útján. Nagyon fontosnak tartom, hogy a friss munkatársad érezze az első pillanattól kezdve, hogy számíthat Rád. A hálózatépítés akkor tud nehéz és megterhelő lenni, ha azt érezzük, magunkra maradtunk, nem tudunk kihez fordulni a kérdéseinkkel. Sajnos saját tapasztalatból tudom, ez mennyire magányos érzés tud lenni, ezért szükséges a közös sikerhez a mentoring, másnéven a szponzorálás. Te leszel a mentor vagy szponzor, az új klubtagod pedig a mentoráltad, másnéven a szponzorált.

Ugorjunk is bele, és nézzük végig, milyen a jó kollegiális kapcsolat a hálózatépítésben!

  1. Folyamatos, nyitott kommunikáció: Nincs annál bosszantóbb érzés, amikor nem tudunk elérni valakit, amikor szükségünk lenne rá. Figyelj oda, hogy legyél – a lehetőségeidhez mérten természetesen – mindig elérhető! Ha volt nem fogadott hívásod, amint tudod, hívd vissza a mentoráltad, hogy érezze, számíthat Rád!
    Ha szoros a napirended, segíthet, ha előre megadsz idősávokat, amikor biztosan rendelkezésre állsz. Legyen nyílt, tiszta és őszinte a kommunikációd, mert az MLM csak és kizárólag a bizalomra épül.
  2. Ismerd meg a mentoráltad: Töltsetek együtt egy fél munkanapot az együttműködésetek első heteiben, hogy láthasd, mik a mentoráltad erősségei, gyengeségei, illetve, hogy hol tudnád őt fejleszteni a saját tapasztalataiddal. Egy közös munkanap nem csak neked, de neki is előnyös, hiszen megfigyelheti, hogyan telefonálsz az ügyfeleiddel, hogyan kezeled a kifogásokat, esetleges krízishelyzeteket. Tanítsd meg őt arra, hogyan tud megfelelő időbeosztást készíteni, és azt meg is tartani, figyelve a munka-magánéleti egyensúlyra. A nap végén adj neki őszinte visszajelzést a képességeiről; amit jó csinált, emeld ki, amit kevésbé, arra javasolj fejlődési lehetőségeket (továbbképzést, tréninget, online kurzust, vagy ajánld fel a te segítségedet)
  3. Visszajelzések: Folyamatosan kérj és adj visszajelzést. Legyél olyan nyitott a rád vonatkozó, építő jellegű kritikákra is, mint amilyen nyitottságot Te is elvársz az új klubtagodtól.
  4. Tartsátok be a határidőket: Ha a mentoráltadnak feladatokat adtál, tartasd be vele a határidőket, hogy bizonyítsd, komolyan veszed a mentorálást. Ugyan így, ha Te ígértél valamit időre, akkor készülj el vele, vagy jelezd, ha esetleg csúszást tapasztalsz a teendőkben.
  5. Fogalmazzatok meg célokat: Legyenek rövid-, közép- és hosszútávú céljaitok, amiket közösen fogalmaztok meg. Ahogy mondani szokták, céltalan hajósnak minden szél rossz; ne hagyd, hogy elússzatok a teendőkben, és ne legyen egy közös csapásirány, ami mentén haladtok. Így a sikerélmény is garantáltabb. Jutalmazd meg a klubtagodat, ha sikerült elérnie valamelyik részcélt.

Ne feledd, a munkatársaidba fektetett idő és energia megsokszorozza a hatákonyságotokat és a teljesítményeteket. Egy csapatként dolgozzatok, küzdjetek egy közös célért. Sok erőt és kitartást kívánok neked ehhez! 🙂

Szeretettel gondolok Rád,

Rózsa

Szórádi Rózsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük