Szórádi Rózsa

#5 Hogyan lehet egyensúlyban a Nő? – Családban, üzleti vállalkozásban és a saját én idejében

Március első MLM hírlevelét áthatja a hamarosan eljövendő nemzetközi Nőnap. Március 8-án minden évben megállunk egy pillanatra, megköszöntjük és megköszönjük a nőket.

Sajnos viszont modern rohanó világunkban a szebbik nemet is egyre több és nehezebb kihívás éri, ha az életcéljaikat össze szeretnék egyeztetni életük egyéb területeivel.

Az egyensúly megtalálása a család, az üzleti vállalkozás és az egyéni érdekek között kihívást jelenthet, hiszen nőként mi vagyunk egyedül képesek gyermeket szülni és táplálni, illetve a hagyományos női szerepekben is szeretnénk helytállni otthon; főzni, mosni, takarítani, gondoskodni a családunkról. Emellett sok nő érezheti azt, hogy neki nincs joga karrierre vagy egyéb életcélokra fordítani az idejéből, ez sok konfliktus és stressz forrása lehet.

Szeretném megosztani az én tapasztalataimat abban, hogy miként tudtam kezelni az életemben az anya, a feleség, a tanárnő és az üzletasszony szerepeket! Kedves Nőtársam, első sorban hozzád szólok (de természetesen az Urak számára is olvashatók hasznos információk lejjebb). Tarts velem! 🙂

  1. Határozz meg prioritásokat: Légy tisztában azzal, hogy mi a legfontosabb az életedben. A család? A barátok, ismerősök jelenléte? Vagy a saját vállalkozásod elindítása és menedzselése? Határozd meg az időt is, amit az üzleti vállalkozásodba kell és akarsz fektetni, és építsd fel az időbeosztásod úgy, hogy minden területre jusson idő, és tartsd is be! Ha a családdal terveztél lenni szombaton, akkor ne – vagy csak nagyon ritka esetben – írja felül például a munka. És fordítva.
  2. Tervezz előre: Légy tudatában azoknak az úgynevezett “peak” (csúcs) időszakoknak, amikor tudod, hogy az üzletedre most nagyobb figyelmet kell szentelned. Ilyen lehet egy új termék bevezetése, egy új kampány vagy akció indítása vagy egy év végi hajrá. Tervezz előre, és kommunikálj az érintettekkel!
  3. Néha tudatosan lépj ki: Szánj időt arra, hogy kikapcsolódj, és NE GONDOLJ az üzleti vállalkozásodra. Lépj ki az üzleti világból, engedd meg magadnak, hogy egy pár napig NE TUDJ az üzletedről semmit, és engedd el az ezzel járó stresszt.
  4. Kommunikáció: Fontos, hogy nyitott kommunikációt folytass a családoddal és az üzleti partnereiddel. Beszéld meg velük a teendőid és a határaid is; TE tudod, hogy mennyit bírsz, és TE húzod meg a határaidat.
  5. Keress segítséget: Ne félj segítséget kérni, ha szükséged van rá! Lehet, hogy a családodból, a barátaid köréből vagy akár a bébiszittertől – a lényeg, hogy tehermentesítsen a segítőtársad, és ne hátráltasson.
  6. Vigyázz az egészségedre: Az egészséges életmód segíthet abban, hogy jobban megbirkózz a váratlan helyzetekkel és a stresszel. Gondolj itt az egészséges étkezésre, a rendszeres testmozgásra, és a megfelelő pihenésre. Ha ülőmunkát végzel, akkor 10 percenként állj fel, sétálj ki egy pohár vízért, vagy csak ülve végezz el egy pár fej-, nyak-, és vállkörzést.

Tudom, hogy a fenti tippekkel nem találtam fel neked a spanyol viaszt, de remélem emlékezni fogsz rájuk, ha netán elsodornak a mindennapok, és előkeresed ezt a levelet. 

Ahogy mondani szokták, minden sikeres férfi mögött egy nő áll; de ha ez a nő elfogy, kiég vagy összezuhan, akkor a családi egyensúly is felborulhat. 

Vigyázz magadra, és élvezd ki ezt a napot, hiszen ez ma a MI NAPUNK! 🙂

Szeretettel gondolok Rád,

Rózsa

Szórádi Rózsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük