Szórádi Rózsa

#8 HOGYAN MOTIVÁLJAK? – Ösztönző mondatok a csatlakozáshoz

“Legyél motivált!”

“Motiválj másokat!”

“Olyan demotiváló vagy…”

Ismerősek ezek a mondatok? Biztos vagyok benne, hogy valamelyiket – ha nem mindegyiket – hallottad már életed során. Na, de mit is jelent a motiváció valójában? Járjuk kicsit körbe!

Ha felcsapjuk az internetet, olyat definíciókat találhatunk, minthogy;

“A motiváció azoknak az ösztönzéseknek, motívumoknak az összességét jelenti, amelyek cselekvésre, viselkedésre késztetnek bennünket, illetve ésszerű okot adnak erre és/vagy növelik a hajlandóságunkat, hogy cselekedjünk. A motiváció jelenti tehát azt a hajtóerőt, amit tettekre váltva elérhetjük a céljainkat.”

A fenti definíció bár kissé száraznak tűnik, mégis sok fontos információ található benne; például, hogy ésszerű okot adni valaminek a cselekvésére. Ha valakit tehát valamire szeretnénk ösztönözni – akár arra, hogy csatlakozzon a hálózatunkhoz -, akkor egy ésszerű, számára is vonzó ajánlatot vagy üzleti konstrukciót érdemes kiemelnünk az első tárgyaláson.

Hogyan tegyük vonzóvá az érdeklődőink számára a velünk való együttműködést, közös munkát?

 • Ismertesd meg velük az előnyöket: Mutasd be az embereknek, milyen előnyökkel jár az MLM-ben való részvétel, mint például az anyagi függetlenség, a rugalmas munkaidő és az új kapcsolatok kialakítása.
 • Nyújts támogatást: Az újonnan belépők támogatása és képzése segíthet az embereknek abban, hogy megtanulják az üzleti folyamatokat és felkészüljenek az üzleti kihívásokra.
 • Légy példaértékű: Az emberek hajlamosak olyan embereket követni, akik sikeresek, pozitívan hozzáállnak és elkötelezettek. Az a példa, amit Te mutatsz, motiváló lehet az emberek számára.
 • Vezess be jutalmakat: Jutalmak, mint például az üzleti teljesítményért járó pénzügyi jutalmak vagy más ajándékok motiválni tudják az embereket a kitartó munkára és az eredmények elérésére.
 • Építs ki közösséget: Az emberek általában szeretnek olyan közösség tagja lenni, amelyben értékesnek érzik magukat. Az olyan környezet kialakítása, ahol az emberek kölcsönösen segítik egymást, motiváló lehet az emberek számára, hogy részt vegyenek az MLM-ben.


Az emberek motiválása az MLM-ben hosszú távú elkötelezettséget igényel, de ha a fentiekhez hasonló módszereket alkalmazol, megnövelheted az esélyeidet a sikerre.

Végezetül ajánlok néhány olyan mondatot, kérdést, ami előrelendítheti az üzleti kapcsolatotokat:

 • Szeretnél lehetőséget kapni arra, hogy saját üzleted legyen, és pénzt keress saját magadnak?
 • Szeretnél olyan életet élni, amit igazán szeretsz, és anyagilag független lenni?
 • Kíváncsi vagy arra, hogyan lehet pénzt keresni az otthonodból, akár csak pár óra munkával naponta?
 • Ha valaha is arról álmodtál, hogy saját üzleted legyen, és a saját időbeosztásod szerint dolgozhass, akkor az MLM lehet az, amire vártál.
 • Szeretnél olyan csapatban dolgozni, ahol mindenki támogatja egymást, és együtt dolgozunk a sikerért?
 • Ha keresel egy olyan lehetőséget, amely lehetővé teszi számodra, hogy fejlődj, és egy értékes csapat tagja legyél, akkor nálunk a helyed.
 • Tudom, hogy rendelkezel olyan képességekkel és tapasztalatokkal, amelyekkel hozzájárulhatsz a csapatunk sikeréhez, és szívesen látnánk a csapatunkban.
 • Ha szeretnél olyan emberekkel dolgozni, akik hasonló értékeket képviselnek, és motiváltak a siker elérésére, akkor a csapatunk tagja lehetnél.
 • Az MLM üzleti modell lehetőséget ad arra, hogy egy olyan közösség tagja legyél, ahol támogatjuk egymást, és segítjük a másikat a siker elérésében.
 • Ha szeretnél olyan munkakörnyezetben dolgozni, ahol az összetartás, az egymás iránti tisztelet, és az elkötelezettség jellemzi a csapatot, akkor csatlakozz hozzánk.


Ezek a mondatok csak példák, amelyek inspirálhatják az elképzeléseidet. Azonban mindig legyél őszinte, és figyelj arra, hogy a meghívó mondatok ne legyenek tolakodóak, hiszen az emberek érzékenyek a nyomásra, és nem szeretik, ha erőltetik őket az üzleti lehetőségre.


Fontos, hogy őszinte legyél, és figyelj arra, hogy az embereknek legyen egyértelmű, hogy miért érdemes csatlakozni a csapatodhoz, és milyen előnyökkel jár a közös munka. 

Sok sikert kívánok neked! 🙂

Rózsa

Szórádi Rózsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük