Szórádi Rózsa

#36 BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK! – Extra tippel!

Békés, áldott karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! 🎄❤️

Ahogyan a testnek minden 24 órában szüksége van alvásra, úgy az üzleti életben is néha le kell tenni a lantot – legalábbis egy kis időre. Az év vége kiváló időszak a pihenésre; a következő 2-3 napban csukjuk le a laptopokat, kapcsoljuk ki a céges telefonokat, és állítsunk be automatikus válaszüzenetet a postafiókunkban, miszerint “Szabadságon vagyok”. 😌

🙏 Adjunk hálát azért, hogy idén is magunkért, a családunkért és a vállalkozásunkért dolgozhattunk. Adjunk hálát azért, hogy most pedig élvezhetjük az egész éves üzleti sikereink és bevételeink gyümölcsét. Időt tölthetünk a szeretteinkkel🥰, van pénzünk, amiből ajándékokat🎁 és élményeket adhatunk másoknak, finom ételeket🍲 és italokat🍹 élvezhetünk. Szerintem mindenki ezért dolgozik keményen az év többi napján.

Ennek a levélnek a fő célja most nem az, hogy a munkáról beszélgessünk, de ha van kedved és időd a két ünnep között inspirálódni és elkezdeni készülni 2024-re, akkor görgess lejjebb! ⤵️

Gondolkodj el azon, mivel szeretnél a következő 365 napban gyarapodni? 

Íme, néhány tipp, téma, amiket én is végiggondolok, és válaszolok rájuk:

💬 Új kommunikációs stratégia: van olyan tárgyalástechnikai módszer, amit szeretnél fejleszteni magadban? Gondolkoztál már azon, miként beszélhetnél az ügyfeleiddel még komfortosabban, magabiztosabban, hogy a sikered is garantáltabb legyen? Szerintem mindenkinek érdemes kikérnie egy külső szemlélő véleményét a kommunikációjáról: hogyan beszélgetsz, mennyire vagy halk/hangos, mennyire érződik a magabiztosság a beszédedben, stb. Ha releváns és objektív visszajelzéseket tudtál szerezni ismerőseidtől a beszédstílusodra vonatkozóan, annak függvényében kereshetsz fel tanfolyamokat, tréningeket, vagy csak gyakorolhatsz kommunikációs szituációkat a munkatársaiddal.

💻 Új eszközök kipróbálása (online & offline): Válassz ki 1 offline és 1 online eszközt, amit szeretnél kipróbálni/bevezetni a vállalkozásodba jövőre. Fontosnak tartom, hogy meg tudjunk újulni, és ezt a kollégáink és az ügyfeleink is láthassák. Ez jó benyomást fog kelteni bennük, mert azt mutatja, hogy nem vagyunk restek soha fejleszteni a módszereinken, és nyitottak vagyunk a fejlődésre.

Példák offline eszközökre: új promóciós anyagok kifejlesztése (molinók, szórólapok, ajándéktárgyak, az irodába új eszközök vagy új dizájn, bútor, netán dísz a tárgyalóba)

Példák online eszközökre: új csatorna megnyitása (pl. közösségi média felületek; Facebook, Instagram, YouTube, TikTok), hírlevél adatbázis építésének elindítása / hírlevelek kiküldésének elkezdése, új grafikai arculat kifejlesztése, ha már elavult/régi a dizájnotok, stb.

📝 Új tanfolyam elvégzése: biztosan szemeztél már 1-1 olyan tanfolyammal, amit szeretnél elvégezni, de időhiány vagy anyagi korlátok miatt nem vágtál eddig bele. Ne halogasd, határozd el magad, és határold el a szükséges forrást hozzá! Hidd el, minden, amivel fejleszted magad, és magadba invesztálsz meghálálja az üzletedben!

Adj magadnak 1-2 órát, és gondold végig a céljaidat a jövő évre. Te is nyugodtabban fogsz nekivágni a következő üzleti évnek, ha legalább ennyi tervezést rászánsz a vállalkozásodra.

Sok sikert! 😉

Szeretettel gondolok Rád,

Rózsa

Szórádi Rózsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük