Szórádi Rózsa

#9 MEGŐRÜLTÉL?? – Április bolondja, avagy ne vedd túl komolyan az életet!

Beléptünk a tavasz 2. hónapjába. A szeszélyes április az utolsó próbatétel embernek, állatnak és növénynek, hiszen ha túléljük a váratlan fagyokat, szélviharokat és esőzéseket, akkor májusban megerősödve folytathatja minden élőlény az útját a meleg és a nyár felé.

Tegnap volt Bolondok napja, amivel beléptünk a Bolondok hónapjába. Az “ünnep” eredete mind a mai napig kérdéses, az viszont ilyenkor megszokott, hogy ezen a napon megvicceljük családtagjainkat, tréfát űzünk barátainkból, vagy akár magunkból a móka kedvéért.

Fontosnak tartom, hogy ne csak otthon, családi vagy baráti körben mókázzunk, hanem a munkahelyünkre, a kollégáink közé is csempésszük be a jókedvet. Sokat tud jelenteni egy jó csapatszellem a munkahelyünkön, könnyebben eltelik a nap, és egymásra támaszkodva, vidáman egyszerűbb a nehéz feladatok megoldása is.

Az MLM csapatépítés és tanítás során a nevetés, vidámság és öröm fontos a munkatársak motiválása és a jó hangulat fenntartása szempontjából. Hogyan lehet oldani a hangulatot egy-egy nehéz nap során? Íme, néhány tipp:

  • Szervezz játékokat vagy versenyeket: A játékok és versenyek segíthetnek a csapategység és az együttműködés fejlesztésében, valamint az energiaszint fokozásában. Például szervezhettek különböző kihívásokat; a hónap legtöbbet nevető vagy másokat megnevettető kollégája. Tarthattok anonim szavazást egymás között a legkedvesebb, legviccesebb, legszellemesebb munkatársat keresve.  
  • Szervezz közös tevékenységeket: Szervezz kötetlen programokat, amelyeken a munkatársak közösen lehetnek, például egy csapatépítő programot, közös stand-up comedy előadáson való részvételt, vagy egy vacsorát. A lényeg, hogy mindenkinek legyen kedve részt venni a programban.
  • Legyél pozitív és biztató: Fontos, hogy pozitív és biztató legyél a munkatársaid felé. Mutass példát arra, hogy hogyan lehet a nehézségeket humorral és jókedvvel leküzdeni. 
  • Legyél kreatív: Kísérletezz kreatív ötletekkel, amelyek bevonják a munkatársaidat. Például lehet szervezni vicces Photoshop versenyt, ahol az embereknek egy adott képhez kell különféle vicces elemeket hozzáadni, vagy egymás profilképeit kell feldobni vicces matricákkal, szűrőkkel, ötletekkel. A határ a saját kreativitásotok, és a csillagos ég!

Fontos, hogy figyelj az egyének igényeire és reakcióira, és mindig legyél tiszteletteljes és figyelmes. A jó hangulat fenntartása és a munkatársak motiválása hosszú távon sokkal hatékonyabb, mint az állandó stressz és hajtás.

Nevetésre FEL! 😀

Szeretettel gondolok Rád,

Rózsa

Szórádi Rózsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük